Fortsæt til indhold
Hvad er padel? Bliv klogere på padel tennis

Hvad er padel? Bliv klogere på padel tennis

Danmark har nu over 500 padel baner! Oktober 2021 Læser Hvad er padel? Bliv klogere på padel tennis
Nyt padelcenter: Her er det ikke en fordel at være stor | TV SYD

 

Padel er en sportsgren der vokser hurtigere end man har set før. Hvis du ikke allerede har prøvet at spille det, så glæd dig!

Sporten kommer fra Spanien hvor over 30% af befolkningen spiller! Det er altså den næst største sportsgren, kun overgået af fodbold. Vores naboland Sverige har også taget godt imod sporten, hvor det allerede er på størrelse med batminton og tennis.

PADEL FORKLARET PÅ 2 MIN

Padel, tidligere kaldet padel tennis, er kort fortalt en kombination af 80% tennis og 20% squash. Det har dog sit helt eget regelsæt, udstyr og baner.

En padel bane måler 10 x 20 meter  og er omgivet af høje glasvægge, der bliver brugt aktivt i spillet. Ligesom i tennis er banen delt op på midten i form af et net langs jorden, præcis som i tennis.

Padel er en helårssport, der kan spilles både inde og ude.

Padel blev opfundet af en Mexicaner i 60'erne, som byggede sin første bane på Solkysten i Spanien. I dag er Spanien det land i Europa, hvor flest spiller padel, og solbrune spaniere, der pisker rundt på udendørs baner i deres misundelsesværdige vejr, et ret hyppigt syn.

I Danmark er det derimod knapt så almindeligt. Vi har væsentligt flere indendørs baner, og antallet af disse er igennem de seneste år eksploderet i takt med, at flere og flere har fået øjnene op for spillet.

Pointsystemet er det samme som i tennis. Seks vundne partier giver et sæt, og der spilles altid bedst af tre sæt. I padel er det også serven, der sætter gang i et parti, men modsat tennis skal man i padel underhånds-serve, hvor battet skal ramme bolden under hoftehøjde – en betydeligt nemmere serv at eksekvere som nybegynder.

En padel kamp varer typisk en time, og tiden flyver med raketfart, så husk at nyde hvert et minut.

De vante spillere der hver uge booker baner og spiller med venner og familie, booker oftes en bane i 1,5-2 timer.

FORDELENE VED PADEL

Padel har mange fordele, som gør at man rigtig hurtigt bliver grebet af glæden ved spillet. Læringskurven for padel stejlere end nogen anden ketchersport. Det vil sige, at du som nybegynder lynhurtigt lærer at begå dig på banen og forstå, hvordan du forbedre dig fra gang til gang.

Padel er ikke direkte fysisk hårdt – men lidt kondi kan være en fordel i lange dueller og kampe.

Det kræver samtidig meget lidt styrke og kun en anelse teknik at spille med. Netop derfor kan alle nybegyndere – store som små – prøve kræfter med spillet.

I padel spiller man oftest fire sammen. Det vil sige to mod to ligesom en double i tennis. Fordi der er fire spillere på banen ad gangen, og fordi glasvæggene giver rebounds, får man meget mere flow i spillet og effektiv spilletid sammenlignet med tennis.

Man kan dog også spille 2 personer, da der flere steder i Danmark er lavet singlebaner.

Mellby Padelcenter - Ett Adidaskoncept fullt ut | Unisport

HVEM SPILLER PADEL?

Om du er nybegynder eller øvet, barn eller voksen, mand eller kvinde, så kan du spille med. Padel er en folkesport der ses i mange sociale sammenhænge.

Nogle praktiserer kollega-padel og mødes inden arbejde, andre samler studiekammeraterne til et padel-arrangement efter ugens sidste forelæsning, mens det også er helt almindeligt at familien på fire snupper en kamp søndag formiddag ovenpå rundstykkerne.

De fleste padel centre har åbent fra tidlig morgen til sen aften, så alle, der ønsker at dyrke glæden ved padel, kan få et par timer med sjov og spas passet ind i deres hverdag.