Det skal du være opmærksom på når du skal vælge et padel bat

Leder du efter det bedste padel bat, som passer til dit niveau og spillestil, så kan du glædeligt læse med her. Vi har nemlig udarbejdet en guide til, hvilke padel bats der er de bedste, alt efter om du er begynder, letøvet eller turneringsspiller.
Padel tennis har taget danskerne med storm, og hvis du også ønsker at ride med på denne fantastiske sportsgren, kan du herunder blive klogere på, hvilket bat du bør investere i.

OBS: Se vores udvalg og køb padel bat her

Mange vælger at bruge penge på padel udstyr, såsom træningstøj eller cover til battet. Det er en fordel at passe på dit padel bat under transport, og når det ikke er i brug. Uanset hvilket niveau du spiller på, er det altid fordelagtigt at have udstyret i orden.
Hos Padelrack finder du alt, hvad du skal bruge inden for padel-verdenen, og vi vejleder dig gerne, så du ender ud med det bedste padel bat.

Herunder battets hovedform, pris, greb, vægt, balance, materialer og teknologier.
Hvis du er på begynderniveau, er det ikke ensbetydende med, at det dyreste bat er bedst. Et dyrt bat i god kvalitet er ofte spækket med teknologier, som du med garanti ikke får brug for i starten.
Det gælder om at prøve sig frem, og vi kan derfor ikke fremhæve ét bat frem for et andet. Derfor kan det være en god idé at rådføre sig hos en padelspecialist, så du ikke ender ud med at bruge penge på et bat, som ikke opfylder dine nuværende behov.

Men for at komme så tæt på det helt rigtige som muligt, kan du med fordel følge vores guide, som tager dig igennem 7 emner der alle har relevans for hvilket bat du vælger.

Prøv vores padel bat rådgiver:

Vores padelbat rådgiver tager dig igennem 7 spørgsmål og herudfra finder lige præcis de bat som passer lige til dit niveau og din spillestil.

Prøv padelbat rådgiveren her!

Vi vil gennemgå følgende, hvor vi forklare dig hvad det har af betydning for battet og hvad du skal være opmærksom på:

  • Battets hovedform
  • Battets overflade
  • Vægt / Balance
  • Greb
  • Pris
  • Aldersgruppe (junior / voksne)

1. Dit niveau / Battets hovedform

For at finde det padelbat der passer til din spillestil skal du kigge på battes form, og her findes 3 forskellige forme af padelbat.

Cirkelformet

Det cirkelformede bats sweetspot er centreret i midten, hvilket betyder at rammer man bolden i midten af battet, så rammer du bolden rent. Denne hovedform bruges oftest i bat hvor man ønsker mere kontrol. Så er du en defensiv spiller, der god til at placere præcise og svære bolde for modstanderen, så er et cirkelformet bat helt sikkert for dig. 

Et cirkelformet bat med masser af kontrol

Det runde padel bat Nox X-One er et utrolig godt begynderbat, som både giver kontrol og power på banen. Derudover optimeres dit spil, så du kan spille længere dueller mod dine venner på banen.
Battets vægt har også stor betydning for din spiloplevelse. Som begynder vil et lettere bat være fordelagtigt, idet du har nemmere ved at håndtere og kontrollere ethvert slag. Tunge bats er bedst egnet til spillere, som foretrækker mere kraft i slagene og ikke bevæger sig så hurtigt rundt på banen.

Klik her for at se alle cirkelformede bat

Diamantformet 

Det diamantformede bats sweetspot sidder lidt højere oppe på battets hoved, her skal du altså ramme bolden højere oppe på hovedet, for at ramme den rent. Denne hovedform bruges oftest til bat hvor man ønsker mest muligt power i slagende. Så er du en aggresiv spiller der elsker at slå bolden ud af banen og afgøre duellerne, så er denne hovedform for dig.

Klik her for at se alle diamantformede bat

Dråbeformet

Det dråbeformede bats sweetspot ligger lige i midten af cirkelformet og diamantformet, hvilket betyder at man hverken skal ramme bolden lige i midten eller oppe i toppen af hovedet. Det dråbeformede bat bruges oftest til allround spilleren som kan lidt af det hele, eller til nybegynderen der endnu ikke har udviklet sin spillestil helt endnu. Så er du nybegynder eller en mere allround spiller, så er dette bat for dig.

Godt bud på et all-round bat

Babolat Air Veron er et fantastisk all-around bat, som sikrer en kombination mellem power og kontrol, hvilket skyldes battets dråbeformede hoved. Det er endvidere let at manøvrere sig rundt på banen, idet at battet er usædvanligt let.

Klik her for at se alle dråbeformede bat

2. Battets overflade

Der findes 4 forskellige slags overflader, hvor hver af disse overflader giver en lille smule forskel i dine slag. Her skal man være opmærksom på at man vælger en overflade som passer til ens niveau og spillestil.

Glat og mat overflade 

Den glatte og matte overflade giver næsten den samme fornemmelse i spillet, her griber battes huller fast i bolden og det er dem der definere boldens retning og skrue. Er du nybegynder anbefaler vi at vælge et bat med en glat eller en mat overflade, da det er nemmest at spille med, og giver en god tilgivelse i ens slag.

Klik her for at se alle bat med en glat eller mat overflade

Mønstret overflade 

Denne mønstrede overflade giver spilleren mulighed for at få en lille smule mere greb i bolden, hvilket så også betyder at battet ikke er helt så tilgivende. Men her kan man altså nemmere få skrue i bolden, som kan snyde modstanderen. Er du en lidt øvet spiller kan du med fordel vælge et bat med mønstret overflade, da du vil kunne udvikle dine slag og spil med dette.

Klik her for at se alle bat med en mønstret overflade

Ru overflade 

Den ru overflade fungere på samme måde som den mønstrede overflade, dog med en lille smule mere greb. Det giver spilleren mulighed for at få en smule mere greb i bolden, hvilket også betyder at battet ikke er helt så tilgivende. Men her kan man altså nemmere få skrue i bolden, som kan snyde modstanderen. Er du en lidt øvet spiller kan du med fordel vælge et bat med ru overflade, da du vil kunne udvikle dine slag og spil med dette.

Klik her for at se alle bat med en ru overflade

 

Det bedste padel bat til den øvede og turneringsspilleren

I takt med at du bliver bedre og har styr på dine teknikker og præferencer, er det vigtigt, at du skifter til et padelbat for øvede eller turneringsspillere. Det bedste padel bat til den øvede spiller besidder flere avancerede teknologier, holdbare materialer og typisk er battet tungere, så spilleren kan sende hver bold afsted med et ordentlig powerslag.

3. Vægt og balance

Når du kigger på de forskellige bat har alle forskellig vægt, samt forskellig vægtfordeling. Dette kan ændre kontrollen, smash styrken og bevægeligheden på banen. Her er et tungt bat ikke bedre end et let bat eller omvendt, det handler blot om hvilken præference man har som spiller.

Er man en ung spiller, en kvinde eller døjer man med skader i albue/skulder, kan man med fordel vælge et bat i den lettere ende af vægt skalaen. Da et tungt bat er sværere at kontrollere og er hårdt for armen at bære og styre.

Udover at kigge på battets vægt, kan du også kigge på hvordan vægten er fordelt på battet. Dette har stor betydning for power og kontrol.

Hovedtungt padel bat

Et hovedtungt bat betyder at størstedelen af vægten ligger øverst i battets hoved. Det har den fordel at du får mere power i bolden. Ulempen ved et hovedtungt bat er at det kan være sværere at kontrollere. Har du problemer med skader i skulder eller albue skal du ikke vælge et hovedtungt bat.

Klik her for at se alle hovedtunge bat

Hovedlet padel bat

Et hovedlet bat er hvor størstedelen af vægten ligger nederst i battet, hvilket giver bedre kontrol, men dette gør at man får lidt mindre slagkraft. Er du begynder eller en øvet spiller der ønsker et bat som kan give mest muligt kontrol, er et hovedlet bat et godt valg for dig.

Klik her for at se alle hovedlette bat

Neutralt balanceret padelbat

Et neutralt balanceret bat er hvor vægten er lige fordelt i battets hoved, og det er ikke her det afgøre om battet er med mere fokus på kontrol eller power. Så er du en mere allround spiller eller nybegynder, kan du med fordel vælge et bat der er neutralt balanceret.

Klik her for at se alle neutral balancerede bat

4. Greb

Når du vurderer om et padel bat er det rigtige for dig, skal du selvfølgelig også være opmærksom på battets greb. Grebet har en utrolig stor betydning for hvordan du kan kontrollere det og derved også hvordan du klarer dig på banen.

Forskellige længder 

De forskellige mærker laver deres bat med forskellige længder, her har Babolat for eksempel lavet et længere greb på deres bat, så man har mulighed for at bruge begge hænder i et baghåndsslag. På den anden side har NOX lidt kortere greb, så det passer bedst muligt til ens hånd.

Klik her for at se vores Babolat bat
Klik her for at se vores NOX bat

Så her gælder det om at finde et bat der passer til ens præferencer.

Har grebet den rigtige form?

Når du får battet i hånden skal ligge godt i håndfladen og det må hverken føles for stort eller for småt. Stort set alle bat har greb med samme form, men der er stor forskel på tykkelsen. Man kan altid skifte grebet på et padel bat, hvis man ønsker et andet greb eller skifte/påføre overgrip hvis man ønsker mere/mindre tykkelse.

Har du tennisalbue, dårligt håndled eller andet? 

Så vær opmærksom på om grebet er stødabsorberende. Ellers kan du med fordel tilkøbe et Hesacore greb eller et Shockout grip som er ekstra stødabsorberende.

Klik her for at se vores Hesacore og Shockout greb

Valg af overgrip 

Der findes et hav af forskellige overgrips, som har hver deres fordele. De kan både være ekstra stødabsorberende, svedabsorberende og føles forskelligt på overfladen. Vi anbefaler altid at købe ekstra overgrip med til dit bat, da det hurtigt bliver slidt, og med fordel kan skiftes for en bedre spiloplevelse.

Klik her for at se vores store udvalg af overgrip

Til sidst vil det også være en fordel hvis grebet er udstyret med en snor som du kan vikle om håndleddet. Dette vil gøre det en del nemmere at kontrollere battet og undgå at smide/tabe battet og herved ødelægge det.

5. Pris

Det rigtige padel bat for dig skal udover at have den helt rigtige hovedform, balance, vægt og overflade også kunne erhverves til en pris som passer dig.

Typisk koster et bat et sted imellem 400-3500 kroner alt efter mærke og kvalitet.

Til disse priser er du garanteret et padel bat fra en er verdens førende leverandører indenfor sporten, som med garanti kan bruges mange gange og give dig et fedt spil.

7. Aldersgruppe

Du kan med fordel undersøge om padel battet henvender sig til et bestemt aldersgruppe, da der laves bat til børn og juniorer.

Disse bat hedder altid "Kids eller Junior" i navnet, så her burde ikke være nogen tvivl om det er til børn eller voksne.

Klik her for at se vores junior og børnebat

Få hjælp til valg af dit nye bat

Som ny spiller inden for padelverdenen kan det være som at lede efter en nål i en høstak, når jagten på det bedste padel bat går ind. Det anbefales altid at tage et par prøvespil med forskellige bat, og de fleste udbydere tilbyder også denne service.
Hos Padelrack er du velkommen til at kontakte vores padelbat rådgiver, hvor I sammen finder frem til en række bats, som du kan teste inden køb i vores Smash Padel Center i Horsens.

Se hele udvalget af alle padel bats hos Padelrack. Her finder du også et bredt udvalg af padel udstyr til både begynderen, den øvede og turneringsspilleren.

Føler du stadig ikke at du helt ved hvilket bat du skal vælge?Padelrack Guide

Så fortvivl ikke, vi skal nok hjælpe dig!
Send en besked til os via vores live-chat, udfyld vores kontaktformular eller ring til os på +45 29 93 01 54
Eller besøg vores showroom i Horsens, her du mulighed for at få en masse vejledning samt at teste de forskellige modeller.