Hvordan vælger man det rigtige padel bat? - Padelrack.dk

Hvordan vælger man det rigtige padel bat?

At finde det helt rigtige padelbat der passer til ens præferencer kan være svært, da vi alle har forskellige spillestile og niveauer.

Men for at komme så tæt på det helt rigtige som muligt, kan du med fordel følge vores guide, som tager dig igennem 7 emner der alle har relevans for hvilket bat du vælger.

Vi vil gennemgå følgende, hvor vi forklare dig hvad det har af betydning for battet og hvad du skal være opmærksom på:

  • Niveau / Battets hovedform
  • Battets overflade
  • Vægt / Balance
  • Greb
  • Pris
  • Mærke
  • Aldersgruppe (junior / voksne)

1. DIT NIVEAU / BATTETS HOVEDFORM

For at finde det padelbat der passer til dit niveau skal man kigger på battes form, og her findes 3 forskellige forme af padelbat,

Cirkelformet: Det cirkelformede bat har et stort sweetspot, hvilket betyder at du har et større felt at ramme bolden med. Battet er mere tilgivende, for at få så meget power og kontrol i bolden som muligt. Her er du altså sikret en bedre kontrol med bolden, hvis du er helt ny i sporten.

Dråbeformet: Det dråbeformede bat kan bruges af både nybegyndere og øvede spillere, da battet giver god kontrol og fart i bolden. Dog er det en smule sværere at spille med end det cirkelformede. 

Diamantformet: Dette er et sværere bat at kontrollere, da sweetspottet er en del mindre end på det dråbe- og cirkelformede bat. Kraften i slaget er markant højere, da vægtfordelingen oftest ligger højt i battet. Dette padelbat er til de erfarne og øvede spillere. 

2. BATTETS OVERFLADE

Der findes 3 forskellige slags overflader, hvor hver af disse overflader giver battene forskellige præferencer. Her skal man være opmærksom på at man vælger en overflade som passer til ens spillestil.

Glat overflade: Denne overflade giver mest mulig kontrol over battet, hvilket kan være en fordel for den nye/let øvede spiller. 

Mønstret overflade: Denne overflade giver spilleren mulighed for at skrue bolden, men samtidig også have en masse kontrol.

Ru overflade: Denne overflade som nærmest føles som sandpapir, giver det spilleren mulighed for at skrue bolden, hvilket er en fordel for den meget tekniske spiller, som ønsker at udfordre modstanderen med skruebolde.

3. VÆGT OG BALANCE

Når du kigger på de forskellige bat har alle forskellig vægt, samt forskellig vægtfordeling. Dette kan ændre kontrollen, smash styrken og bevægeligheden på banen. Her er et tungt bat ikke bedre end et let og omvendt, det handler blot om hvilken præference man har. 

Udover at kigge på battets vægt, kan du også kigge på hvordan vægten er fordelt på battet. Dette har stor betydning for power og kontrol.

Hovedtungt padelbat: Et hovedtungt bat hvor vægten ligger øverst i battets hoved, har den fordel at du får mere power i bolden. Ulempen ved et hovedtungt bat er at det kan være sværere at kontrollere. 

Hovedlet padelbat: Et hovedlet bat hvor vægten ligger nederst i battet giver bedre kontrol, men dette gør samtidig at man får mindre slagkraft. Er du begynder eller ønsker et bat som kan give dig mest muligt kontrol, er et hovedlet bat et godt valg for dig.

Neutralt balanceret padelbat: Har du ikke nogen præferencer til om det skal være hovedtungt eller hovedlet, så kan du vælge et neutralt balanceret bat hvor vægten er lige fordelt.

4. GREB

Når du vurderer om et padelbat er det rigtige for dig, skal du selvfølgelig også være opmærksom på battets greb. Grebet har en utrolig stor betydning for hvordan du kan kontrollere det og derved også hvordan du klarer dig på banen.

Har grebet den rigtige form? Når du får battet i hånden skal ligge godt i håndfladen og det må hverken føles for stort eller for småt.

Føles kvaliteten god? Grebet må ikke føles for plastik agtigt da det hurtigt kan slides op og skal udskiftes. (Vær dog opmærksom på at man ofte udskifter det yderste lag grip på battets greb, da dette slides op og mister funktionen).

Har du tennisalbue, dårligt håndled eller andet? Så vær opmærksom på om grebet er stødabsorberende.

Til sidst vil det også være en fordel hvis grebet er udstyret med en snor som du kan vikle om håndleddet. Dette vil gøre det en del nemmere at kontrollere battet og undgå at smide/tabe battet og herved ødelægge det.

5. PRIS

Det rigtige padelbat for dig skal udover at have den helt rigtige hovedform, balance, vægt og overflade også kunne erhverves til en pris som passer dig.

Typisk koster et bat et sted imellem 500-2500 kroner alt efter mærke og kvalitet.

Til disse priser er du garanteret et padelbat fra en er verdens førende leverandører indenfor sporten, som med garanti kan bruges mange gange og give dig et fedt spil.

6. MÆRKE

I dag findes der mange producenter af padelbat. Dog er der 4 mærker som er de mest populære blandt kunderne og ikke mindst blandt spillerne i World Padel Tour.
Her er det mærkerne: Nox, Head, Babolat og Bullpadel. 

Ofte er de mest kendte mærker også de bat i den højere prisklasse, men størstedelen af alle padelspillere vil give os ret, når vi siger at godt kan betale sig at betale lidt ekstra for at få et ordenligt padelbat.

Du kan med fordel undersøge om padelbattet henvender sig til et bestemt aldersgruppe, da der laves bat til børn og juniorer.

Disse bat hedder altid "Kids eller Junior" i navnet, så der burde ikke være nogen tvivl om det er til børn eller voksne.

Føler du stadig ikke at du helt ved hvilket bat du skal vælge?

Så fortvivl ikke, vi skal nok hjælpe dig!

Send en besked til os via vores live-chat eller sende e-mail på info@padelrack.dk hvor du fortæller os om din alder, dit niveau, hvor meget du har spillet, hvor ofte du spiller, samt om du har nogen præferencer i forhold til skrue, kontrol eller smash og til sidst din budget.

Så vender vi retur til dig med vores bud på det helt rigtige padelbat til dig.

Vi ser frem til at høre fra dig!