Hvordan spiller man padel - Padel Regler

Padel tennis regler - Bliv meget klogere på reglerne her

Læser Padel tennis regler - Bliv meget klogere på reglerne her

Hvis du er en af dem, der har fået et godt øje til den hurtigt voksende, tennislignende sport ‘padel’ og godt kunne tænke dig at blive klogere på, hvad padel-kunsten egentlig indebærer, kan du læse meget mere om padel regler lige her. 

Det skal du bruge til at spille padel

Padel bat, padel bolde og padel sko er den simple treenighed, du skal have med under armen, inden du træder ind på padel banen.

 • Padel bat - Padel bats findes i tre forskellige former og med fire forskellige slags overflader. Hvilket bat, der passer bedst til dig, afhænger af dine præferencer. 
 • Padel bold - En padel bold ligner og minder meget om en tennisbold, men den adskiller sig i både størrelse, vægt og lufttryk. Derfor er padel bolde også en essentiel del af padels basisudstyr. 
 • Padel sko - Den sidste del af den lille treenighed er padel sko, der gør det meget rarere at befinde sig på banen. De støtter foden langt mere end en almindelig sko, og så giver de dig et bedre greb, når du skal bevæge dig rundt på padel banen.  

Lær banen at kende

Padelbane STANDARD ACE

En anden vigtig ting at have kendskab til, når du gerne vil blive klogere på regler for padel tennis, er banen. Padel spilles på en lukket bane, der er i alt 20 meter lang og 10 meter bred. Den er derfor mindre end en normal tennisbane, der i alt er 23-24 meter lang og og 11 meter bred. 

Nettet 

En padel tennis bane er, ligesom en tennisbane, delt på midten af et tennislignende net. Nettet skal passe til banens bredde, hvorfor det altid er lige så langt som selve banen. 

Derudover er nettet i padel, med sine 88 centimeter over jorden, lavere på midten sammenlignet med andre ketsjersporte. Det er hertil 95 centimeter over jorden i begge sider. 

Fire vægge med glas og gitter 

Siderne, der omgiver banen, består primært af glas, mens den resterende del af væggene er metalgitter, og padel tennis regler for gitter er, at det ikke må ikke tages i brug under spillet. På billedet øverst på siden, kan du se, hvordan banen ser ud, hertil hvad der er glas, og hvad der er gitter. 

Underlaget

Padel banens underlag består af kunstgræs, hvortil der er tilført en smule, enten rigtigt eller kunstigt, sand - og underlaget vil typisk være grønt eller blåt. 

Klar, parat, serv

Et spil padel, hertil spillet om point, starter altid ud med en serv - og der hører sig altid to forsøg til enhver serv. Der er desuden en række padel tennis regler ved serv, der er vigtige at overholde - og dem kan du blive klogere på herunder. 

Padeltennis regler, der skal overholdes i forbindelse med en serv

 • Serverens position: Først og fremmest skal spilleren, der server, stå med begge sine fødder bag servelinjen på egen banehalvdel. Spilleren må først bevæge sig over linjerne, når bolden er blevet slået afsted.
 • Husk at bolden skal kastes i jorden: bolden skal kastes i jorden en gang, indenfor servelinjerne, før der serves. 
 • Hold dig inden for linjerne: Det er vigtigt, at spilleren, der server, ikke betræder hverken den centrale servelinje eller selve servelinjen. 
 • Serv under taljehøjde: Padel bolden skal serves under taljehøjde, og det betyder,  at bolden skal være under taljen, når den rammes med battet. Hertil skal spilleren som minimum have en fod, der rører jorden, når han eller hun server. 
 • Serven startes fra højre side af banen: højre er startpositionen, hvor bolden skal altid skydes direkte over nettet til det modsatte felt på modsatte side. Den skal ramme gulvet inden for linjerne. Bolden må ikke ramme metalgitteret, men må gerne ramme væggen efter at bolden har ramt gulvet. Når pointet er vundet, skifter man side og server fra venstre mod højre.

Sådan returnerer du en serv 

Når spillet er igangsat med en serv, må modtageren af serven først returnere bolden efter, den har ramt gulvet i modtagerfeltet én gang. Bolden skal herefter returneres før den rammer gulvet anden gang.

Hvornår er der tale om servefejl?

En serv anses for at være fejlslagen, hvis:

 1. Bolden rammer gulvet uden for modstanderens modtagerfelt.
 2. Bolden rammer spilleren, hans eller hendes partner eller andre objekter, som vedkommende har på eller holder.
 3. Bolden rammer metalgitteret, der omgiver banen, som det første, efter at have ramt gulvet i modtagerfeltet.
 4. Bolden hopper ud af banens indgang, efter den har ramt gulvet. 

Regler for omserv

En serv tages om, hvis 

 1. Bolden serves før modtageren er klar 
 2. Bolden dømmes ude, fordi den ikke rammer modtagerfeltet. 

Man har desuden kun to server, medmindre der laves en netserv, hvor bolden rammer nettet og derefter lander på modstanderens banehalvdel to gange, inden den rammer gitteret - eller hvis den ryger ud bage servelinjen. 

Padels pointsystem 

Padels pointsystem fungerer nøjagtig på samme måde, som det gør i tennis, hvilket betyder, at pointene stiger i rækkefølgen: 15, 30 og 40 - og en padel kamp består af 3 sæt med i alt 6 partier.

Hvordan scorer man point?

I padel scorer du point, hvis: 

 • Bolden hopper på jorden to gange på modstanderens side.
 • Modstanderen slår bolden i nettet.
 • Modstanderen slår bolden uden for spilleområdet, altså uden for buret eller mod en af ​​dine vægge.
 • Modstanderen slår bolden ind i deres eget gitter.
 • En modstander bliver ramt af bolden.

Tab af point

En ting er, hvordan man vinder point i padeltennis, noget andet er, hvordan man kan tabe dem igen. Point tabes, når:

 • En af ​​spillerne, deres ketsjere eller tøj, rammer nettet, netstolperne, spændingskablet, eller en hvilken som helst del af modstanderens bane, mens bolden er i spil.
 • Bolden rammer jorden to gange før den returneres.
 • Der spilles uden for banen - og bolden har forladt banen gennem døren, eller over siden eller enden -  og den ikke returneres, inden den rammer jorden for anden gang eller rammer et objekt. 
 • Spilleren rammer bolden, før den er kommet over nettet. Man må ikke slå til bolden, så længe den er på modstanderens banehalvdel.
 • En spiller returnerer bolden, enten direkte eller rammer den fra væggene på sin egen bane (uden den hopper først) og efterfølgende rammer væggene på modstanderens bane, metal hegnet eller ethvert element, der ikke er relateret til eller placeret på modstanderens banehalvdel.
 • En spiller rammer bolden to gange. 
 • Bolden rører ved spilleren, der spiller bolden, deres ledsager - eller andet, der bæres af spillerne - efter selve bolden er blevet ramt. 
 • Bolden rammer nogen af spillerne eller deres udstyr, bortset fra ketcher, efter at være blevet ramt af det modsatte hold.
 • En spiller rammer bolden, og den rører ved metalhegnet, en hvilken som helst del af jorden på deres egen side af banen eller ethvert element, der ikke er relateret til banen. 
 • Begge spillere rammer bolden samtidigt eller efter hinanden. Bolden må kun rammes af én spiller på holdet.
 • En spiller laver fejl i serven to gange i streg.

Sådan vinder man et sæt 

Det første hold, der vinder 6 partier, med et minimum af 2 partier ned til modstanderen, er dem, der vinder hele sættet - og står der 6-6, skal man spille ‘tie-break’. I en ‘tie-break’ gælder det om først at få 7 point, hvori der er minimum 2 point ned til modstanderen. Pointene i et ‘tie-break’ tælles 0,1,2,3,4 osv. 

Sådan vinder man kampen

De regler, padel tennis har for en vunden kamp er, at det er det hold, der vinder flest sæt ud af de tre, er dem, der vinder det hele. 

Er spillet uafgjort?

Hvis spillet er uafgjort, vil regler i padel tennis kalde det for en ‘deuce’. Med padel tennis regler på dansk, kan det også blive kaldt for en ‘lige’. Vinderen er hertil den første spiller, der fører med to point.