Hvordan finder man sit padel niveau? Padel niveau guide

Hvordan finder man sit padel niveau? Padel niveau guide

Læser Hvordan finder man sit padel niveau? Padel niveau guide Næste LUNAR LIGA - Hvordan fungere det?

Opdateret 01-02-2023 - Ny niveau skala på tværs af alle padel haller

Er du som så mange andre danskere også begyndt at spille den populære sport padel tennis, men kan ikke helt finde rundt i de forskellige niveau systemer som der er i de forskellige centre samt facebook grupper hvor man finder med og modspillere?

Så har vi her lavet en oversigt som kan hjælpe dig med at finde dit padel niveau.

I 2023 har man på tværs af centre rundt i landet lavet en ny og fælles oversigt, som giver den bedst muligt inddeling er forskellige niveauer, uanset hvor i landet man spiller.

I padel spilles der efter et niveau system som defineres med tal fra 1 til 7, hvor niveau 1 er en helt nybegynder og niveau 7 spiller professionelt på internationalt plan. 

Under hver niveau inddeling er der også kommatal. Det betyder at hvis man føler at man ligger lige imellem to niveauer fx. 2.5-3.0, så kan man vælge at søge 2.7 til 2.9 for at ramme sit niveau bedst muligt.

Skalaen inddrager turneringsformer som DPF turneringer og Lunar ligaen, så spillere med turneringserfaringer har nemmere ved at finde matchene niveau.

Niveau inddeling:

 

Niveau 1,0

Har ingen erfaring med padel.

1.1 - 1.2 - 1.3 - 1.4

Niveau 1,5

Du har spillet få gange og kan reglerne. Du har endnu ikke lært at brug glasset ordentligt og bruger det ikke, men kan så småt få nogle dueller i gang. Du mangler stadig kontrol i dit spil, og har mangler i din basis teknik.

1.6 - 1.7 - 1.8 - 1.9

Niveau 2.0

Du spiller med nogen kontrol, bruger glasset oftere og oftere. Du har evt. erfaring fra anden ketchersport, og har fordel af dette. Du kan have nogle gode kampe med forholdsvis lange dueller, når du møder nogen på eget niveau.

2.1 - 2.2 - 2.3 - 2.4

Niveau 2.5

Du er begyndt at spille med taktisk forståelse, og kan bruge forskellige padelslag gennem kampen. Du spiller fint med i Americano´er.

2.6 - 2.7 - 2.8 - 2.9

Niveau 3.0

Du spiller regelmæssigt, og spiller med kontrol og sikkerhed i store dele af kampen. Dog har du stadig mange uprovokeret fejl i dit spil, og spiller ofte for aggressivt.

DIVISION: Du har niveau til at deltage i DPF 25/50 turneringer og/ eller Lunar Liga 3.-2. division.

3.1 - 3.2 - 3.3 - 3.4

Niveau 3.5

Du spiller ugentligt, og har færre uprovokeret fejl i dit spil, samt længere dueller. Du har forståelse for taktik og positionering på banen. Du kan bruge glasset, og kan kontrollere fart i dine dueller.

DIVISION: Du vil kunne deltage i DPF100 turnering, samt spille 2. division i Lunar Ligaen.

3.6 - 3.7 - 3.8 - 3.9

Niveau 4.0

Du spiller med stor sikkerhed i dit spil, og er på et godt niveau taktisk og teknisk. Du har evt. spillet flere DPF turneringer.

DIVISION: Du har niveau til at deltage i DPF 200 turneringer og/eller Lunar Liga 1. division.

4.1 - 4.2 - 4.3 - 4.4

Niveau 4.5

DIVISION: Du er seedet i DPF 200 turneringer eller spiller DPF 400 turneringer. Du har niveau til Elite division i Luna Ligaen..

4.6 - 4.7 - 4.8 - 4.9

Niveau 5.0

DIVISION: Du er seedet i DPF 400 turneringer og niveau til Elite Division i Lunar Ligaen.

Niveau 5.5

Landsholdsspillere

Niveau 6.0

DIVISION: Spiller professionelt og er rangeret i WPT top 250.

Niveau 7.0

DIVISION: Spiller professionelt og er rangeret i WPT top 100.

PADEL BAT RÅDGIVER

SPILLER DU MED DET RIGTIGE BAT?

Vores padel bat rådgiver tager dig igennem 7 simple spørgsmål som alle sammen hjælper dig i retningen af det rigtige padel bat. Den tager både højde for dit niveau, din alder, din spillestil, dit budget og eventuelle skader.

Efter du har svaret på spørgsmålene kommer den med konkrete forslag på det/de bat der passer bedst til dig og dine behov. Herefter gemmer den resultatet til dig og sender dem til dig på din e-mail, så du kan finde resultatet frem igen.