Leder du efter det bedste padel bat, som passer til dit niveau og spillestil, så kan du glædeligt læse med her. Vi har nemlig udarbejdet en guide til, hvilke padel bats der er de bedste, alt efter om du er begynder, letøvet eller turneringsspiller.
Padel tennis har taget danskerne med storm, og hvis du også ønsker at ride med på denne fantastiske sportsgren, kan du herunder blive klogere på, hvilket bat du bør investere i.

Mange vælger at bruge penge på padel udstyr, såsom træningstøj eller cover til battet. Det er en fordel at passe på dit padel bat under transport, og når det ikke er i brug. Uanset hvilket niveau du spiller på, er det altid fordelagtigt at have udstyret i orden.
Hos Padelrack finder du alt, hvad du skal bruge inden for padel-verdenen, og vi vejleder dig gerne, så du ender ud med det bedste padel bat.

Hvad karakteriserer et godt bat?

Der er mange elementer, som spiller ind. For at tage spiloplevelsen til næste niveau gælder det om at finde et nyt padel bat, der passer til din spillestil. Der er stor forskel på battene, herunder battets hovedform, pris, greb, vægt, balance, materialer og teknologier.
Hvis du er på begynderniveau, er det ikke ensbetydende med, at det dyreste bat er bedst. Et dyrt bat i god kvalitet er ofte spækket med teknologier, som du med garanti ikke får brug for i starten.
Det gælder om at prøve sig frem, og vi kan derfor ikke fremhæve ét bat frem for et andet. Derfor kan det være en god idé at rådføre sig hos en padelspecialist, så du ikke ender ud med at bruge penge på et bat, som ikke opfylder dine nuværende behov. 

Guide til det bedste padel bat efter niveau

Uanset du om er begynder eller let øvet, kan det være en udfordring at finde frem til et passende bat. Som en god tommelfingerregel, bør du altid teste battet af, inden du køber det. Læs med her og bliv klogere på, hvilke padel bats der er bedst til begynderen, den let øvede og den øvede turneringsspiller.

Det bedste padel bat til begynderen

Når du er på udkig efter et godt begynderbat, bør du være særligt opmærksom på battets hovedform. Som begynder er det en fordel med et rundt hoved, da sweetspottet er placeret i midten af battet, hvilket gør det nemmere at ramme bolden, samtidig med at du opnår større kontrol.

Et bat med masser af kontrol

Det runde padel bat Nox X-One er et utrolig godt begynderbat, som både giver kontrol og power på banen. Derudover optimeres dit spil, så du kan spille længere dueller mod dine venner på banen.
Battets vægt har også stor betydning for din spiloplevelse. Som begynder vil et lettere bat være fordelagtigt, idet du har nemmere ved at håndtere og kontrollere ethvert slag. Tunge bats er bedst egnet til spillere, som foretrækker mere kraft i slagene og ikke bevæger sig så hurtigt rundt på banen.

All-around battet til begynderen

Hvis du er på udkig efter et godt all-around begynderbat, som tilbyder en fin balance mellem power og kontrol, er det dråbeformede padel bat Babolat Tempest et glimrende bud. Det er ikke uden grund at Babolat har fået sin verdensomspændte popularitet inden for ketchersporten. Det franske mærke har siden slutningen af 1800–tallet fremstillet det ene produkt efter det andet, og ambitionen om at være de bedste på markedet vil ingen ende tage.

Det bedste padel bat til den let øvede spiller

Som en let øvet spiller har du efterhånden lært din egen spillestil og præferencer at kende. Det er på tide, at du stifter bekendtskab med mere avancerede teknologier og vægtfordeling i battet. Du har med tiden fået mere styrke og præcision i dine slag, og derfor anbefales det er udskiftet begynderbattet med et bat til letøvede spillere.

Godt bud på et all-round bat

Babolat Air Veron er et fantastisk all-around bat, som sikrer en kombination mellem power og kontrol, hvilket skyldes battets dråbeformede hoved. Det er endvidere let at manøvrere sig rundt på banen, idet at battet er usædvanligt let.

Powerbattet til den let øvede

Er du mere til power og angreb, er det diamantformede padel bat Bullpadel Vertex 03 Comfort et rigtig godt bud på en opgradering af begynderbattet. Battet er spækket med teknologier, som optimerer dit spil, herunder Vertex, som fordeler vibrationerne i battet under ethvert slag. Overfladen er ru, hvilket gør dig i stand til at udvikle dine spin-teknikker pga. en øget rotationshastighed og bedre grip.

Få bedre kontrol under kampen

Ønsker du bedre kontrol i dit spil, er Vidar Motion Pro S fra det svenske topbrand det perfekte valg. Her vil den lette vægt og lave balance give dig de bedste forudsætninger for at bevæge dig hurtigt på banen, hvilket kommer til gavn i defensive situationer. Vidar er kendt for at lade padelspillere og entusiaster teste battene af under udviklingen, og derfor er du garanteret et bat, som indeholder de bedste teknologier, som er med til at optimere dit spil.

Det bedste padel bat til den øvede og turneringsspilleren

I takt med at du bliver bedre og har styr på dine teknikker og præferencer, er det vigtigt, at du skifter til et padelbat for øvede eller turneringsspillere. Det bedste padel bat til den øvede spiller besidder flere avancerede teknologier, holdbare materialer og typisk er battet tungere, så spilleren kan sende hver bold afsted med et ordentlig powerslag.

Stå stærkere med dette all-around bat

Head Speed Motion er til allround spilleren, som ønsker mere føling og power i slagene, samtidig med at du bevarer kontrollen. Rammen er lavet af grafit og glasfiber, og battet indeholder teknologier såsom soft butt cap, tailered foam og auxetic.

Kontrolbattet til den øvede spiller

Adidas Metalbone CTRL 3.2 er et bat til den øvede spiller med en mere kontrollerende spillestil. Denne opdaterede udgave giver dig mulighed for at sikre god boldkontrol, og den mønstrede struktur i overfladen hjælper med at generere mere spin. Takket være Adidas eget vægtsystem, har du selv mulighed for at ændre battets vægt og balance, så det passer dine personlige præferencer.

Et bat med masser af power

Er du en turneringsspiller, som kan lide power, er det diamantformede padel bat Babolat Technical Viper med sine 365 g et absolut topvalg. Bered dig på at sende modstanderen ud af banen med dette bat, som både indeholder holes pattern system, anti vibration system og har en ramme af carbon.

Få hjælp til valg af dit nye bat

Som ny spiller inden for padelverdenen kan det være som at lede efter en nål i en høstak, når jagten på det bedste padel bat går ind. Det anbefales altid at tage et par prøvespil med forskellige bat, og de fleste udbydere tilbyder også denne service.
Hos Padelrack er du velkommen til at kontakte vores padelbat rådgiver, hvor I sammen finder frem til en række bats, som du kan teste inden køb i vores Smash Padel Center i Horsens.

Se hele udvalget af alle padel bats hos Padelrack. Her finder du også et bredt udvalg af padel udstyr til både begynderen, den øvede og turneringsspilleren.

VIDAR - SVENSK TOP MÆRKE

VIDAR er et stærkt etableret mærke fra Sverige, der laver bat i top klassen.
Det ses blandt andet ved at de har nogle af de absolut bedste svenske spillere med på holdet.

Læs mere om modellerne og teknologierne længere nede.

MODELLER

Kontrol battet

MOTION

Motion modellen er det runde bat, hvor sweetspottet sidder i midten.
Det betyder at denne model er med fokus på kontrol. Motion modellen kendetegnes ved den lave balance, som gør at battet føles utrolig nemt at kontrollere i de svære situationer af spillet.

PRO / PRO S

PRO

Pro modellen laves i en 12k carbon, hvilket gør Pro modellerne til de hårdeste. Den højere carbon værdi giver battet en hårdere overflade, som kan give en bedre føling og fornemmelse ved et højere niveau.

TEKNOLOGIER

LAVERE VÆGT

Alle de nye 2023 modeller fra VIDAR vejer kun omkring 350g +-
Hvert bat vejes individuelt, så man fra produktionens side er 100% sikker på at battene er så ens som muligt.
Den lave vægt gør at battene føles utrolig lette, som for klart størstedelen er en stor fordel, da det er nemmere at styre, samt det skåner armen og skulderen.

OBS. VANTAGE PRO GR vejer som det eneste bat +375g, da det er udviklet specifikt til Gonzalo Robio.

FLERE TEKNOLOGIER

OVERFLADE

Overfalden på alle Vidar modellerne har det samme dybe mønster, der kan være med til at gribe bedre fast i bolden, og derved genere mere spin.